Vohveliraudan käyttö

  • 03 Dec, 2021

Vohvelit valmistuvat maidosta, munista ja jauhoista.

Vohveliraudan käyttö on suhteellisen helppoa. Herkulliset vohvelit syntyvät nopeasti raudalla. Niitä voi valmistaa jälki- että pääruuaksi. Erilaisilla täytevaihtoehdoilla vohveleihin saa täyteläisyyttä sekä ruokaisuutta. Makeissa vohveleissa maistuvat makeat täytteet kuten perinteinen mansikkahillo ja kermavaahto tai nutella ja vaniljajäätelö. Myös lapset rakastavat vohveleita. Ne sopivatkin erinomaisesti tarjoiltaviksi erilaisiin lastenjuhliin kuten syntymäpäiville. Hyvä vohveli on kullanruskea eli siinä on kaunis pinta sekä se irtoaa helposti raudasta. Niiden kannattaa antaa jäähtyä pienen hetken ennen täytteiden laittoa.

Vohveliraudan käyttö ja perusasiat

Vohveliraudan käytössä liikkeelle lähdetään kiinnittämällä virtajohto pistorasiaan. Raudan kannen tulee olla tuolloin suljettuna eli tässä vaiheessa vohvelirauta esilämmitetään hyvin. Kun rauta on esilämmitetty, voi vohveleiden paistaminen alkaa.

Paistaminen aloitetaan sipaisemalla rasvaa raudan molemmille puolille. Tämän jälkeen taikina lisätään levylle ohuen kerroksen verran. Sopiva määrä selviää kokeilemalla. Vohveli on valmis, kun se irtoaa hyvin raudasta sekä on värinsä puolesta kullanruskea.

Taikinan valmistus

Vohvelitaikinan voi valmistaa todella helposti. Ensin kananmunien rakenne vatkataan rikki. Sitten lisätään maito ja sen jälkeen jauhot, suola sekä tilkka rasvaa. Taikinan kannattaa antaa turvota noin 15 minuuttia ennen valmistusta.

Vohvelirautoja myy keittiötarvikeliike josta oman raudan voi tilata helposti sekä erimerkkisten vohvelirautojen vertailu on helppoa. Kannattaa tarkistaa tuotekuvauksista eri rautojen ominaisuudet sekä pohtia, mikä olisi ominaisuuksien ja hinnan puolesta itselle sopivin tuote. Hyvä vohvelirauta on kestävä sekä ominaisuuksiltaan tehokas. Jos vohveliraudassa on irrotettavat paisto-osat, ne on helppo puhdistaa.