Viimeisimmät artikkelit

Oikeaoppinen kattaus juhliin
  • 07 Nov, 2022

Oikeaoppinen kattaus aiheuttaa usein ihmisille päänvaivaa, sillä se saattaa hyvin usein poiketa jo totutusta tavasta kattaa pöytä. Oikeaoppisessa kattauksessa istuen katsottuna lautasen vasemmalla puolella on haarukat, järjesteltynä pienimmästä suurimpaan lautasta kohti, sekä oikealla puolella veitset pienimmästä suurimpaan, edelleen edeten kohti lautasta. Veitsien terä tulee olla käännettynä lautasta kohti. Lautasen yläpuolelle sijoitetaan jälkiruokalusikka ja haarukka, lusikka asetetaan osoittamaan vasempaan suuntaan ja haarukka oikeaan. Juhlakattauksessa lisänä voi olla paljonkin eri ruokailuvälineitä.

Kristalliset juomalasit ja niiden puhdistaminen
  • 14 Sep, 2022

Tavallisen lasin ja kristallin ero on varsin selvä. Kristallilasi on huomattavasti pehmeämpi kuin tavallinen ja siksi sitä onkin paljon helpompi hioa kuin tavallista. Tästä syystä kristalliset juomalasit ovat yleensä koristeellisia ja varsin tyylikkäitä. Niiden avulla kattaus saakin erilaista tyyliä sekä omalla tavallaan se tuo siihen juhlavuutta. Kristalli on myös kirkkaampaa kuin puristelasi, jossa voi olla myös lasimassassa selviä epäpuhtauksia esimerkiksi ilmakuplien muodossa. Kristalliset juomalasit pestään käsinJos kattaus sisältää kristallisia juomalaseja, on muistettava pestä ne käsin.

Muumimuki Lumikuutamo
  • 10 Aug, 2022

Arabian Muumi -teemaisten astioiden suosio ei hiivu ja onneksemme saamme säännöllisesti lisää uusia ihania tuotteita. Vuoden 2021 talven sesongin muumimuki Lumikuutamo päätti neljän talvimukin tyylisarjan, joka kesti neljä vuotta. Tyylisarjan aikaisempia osia ovat Lumituisku, Tykkylumi sekä Hento lumisade. Mukin lisäksi myynnissä ovat samalla kuvituksella kulho, kahvilusikat sekä suloiset minimukit. Arabian Muumimukit ovat monien keräilijöiden hurjassa suosiossa ja harvinaisimmista mukeista maksetaan hyvin. Muumimuki Lumikuutamo perustuu Taikatalvi tarinaanMuumimuki Lumikuutamo tuli kauppoihin lokakuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2021.

Samettinojatuoli rohkeaan sisustukseen
  • 15 Jul, 2022

Samettinojatuoli on tyylikäs valinta niin olohuoneeseen kuin omaan lukunurkkaukseen. Nojatuoli on monen suosikki oleskelupaikka kotona, eikä ihme, sillä samettipäällisellä se on ihanan pehmeä, mutta samalla kodikas tunnelmanluoja. Huonekaluja valitessa kannattaa ottaa huomioon sekä niiden käyttö että huoneen kokonaistunnelma ja värimaailma. Kaipaatko kenties ryhdikästä nojatuolia, jossa voit katsella lempisarjojasi tai lueskella kirjoja vai kenties ihanan pehmeää nojatuolia, johon on ihana uppoutua viltin alle sadepäivinä? Samettinojatuoli sisustuksen keskipisteeksiLaadukas samettinojatuoli taatusti kestää katseet, joten mikset tekisi siitä suoraan oman sisustuksesi keskipistettä?

Laadukkaat keittiövälineet kotiin
  • 14 Feb, 2022

Millaiset välineet keittiöön ovat parhaimpia ja kannattaako laatuun sijoittaa? Tottahan on, että laadukkaat keittiövälineet kestävät pidempään eikä niitä välttämättä tule niin usein vaihdettuakaan. Mikä vielä on totta, niin se, että helponkin aterian tai välipalan tekoon voi tarvita monenlaisia keittiövälineitä. Toimivilla välineillä tekee elämästään huomattavasti helpompaa keittiön puolella. Kokkailu on myös tehokkaampaa ja toisaalta hauskempaa. Keittiövälineitähän ei ole koskaan liikaa vaan kaikki ovat tarpeellisia. Tärkeimmät ja laadukkaat keittiövälineetMillaisia välineitä hyvin varusteltu keittiösi tarvitsee?

Isot maljakot koristeeksi kotiin
  • By Asta
  • 09 Jan, 2022

Isot maljakot sopivat todella hyvin lähes kaikkeen sisustamiseen. Niiden avulla voi helposti täydentää juhlapöydän kattauksen tai tuoda uutta ilmettä huoneeseen. Kauniiseen maljakkoon voi asetella kimpun vaikkapa ruusuja tai luonnonkukkia. Myös erilaiset valosarjat toimivat hyvin läpinäkyvän, ison maljakon sisällä. Maljakko on myös hyvä lahjaidea. Juhlien sankari varmasti ilahtuu, kun saa pelkän kukkakimpun sijaan myös kauniin vaasin kukille. Kukille ja valoille sopivat isot maljakotMaljakkoja on paljon erikokoisia, -mallisia ja -muotoisia. Kirkas maljakko sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Mitä sisältää buffet tarjoilu?
  • 08 Dec, 2021

Buffet tarjoilu sisältää kattauksen erilaisia ruokia, joista jokainen voi koota mieleisensä annoksen. Yleensä buffetissa on tarjolla salaattipöytä sekä muutamia lämpimiä vaihtoehtoja. Myös leipä, levitteet sekä kahvi ovat osa buffet tarjoilua. Toisinaan niissä voi olla myös jälkiruokatarjoilu. Buffet on hyvä vaihtoehto aikuisille sekä lapsille. Jokainen voi valita mieleisensä ruuat ja sitä voi yleensä myös hakea lisää, mikäli siltä tuntuu. Buffet tarjoilu juhlissaBuffet on loistava sekä helppo valinta myös monenlaisiin juhliin. Sen voi suunnitella juhlien teeman mukaan.

Hyvät viinilasit
  • 03 Dec, 2021

Hyvät viinilasit tuovat viinin aromit esiin. Viinin kannalta parhaimpina laseina pidetään sellaisia, jotka ovat tulppaanin muotoiset eli tuolloin lasin pesä on alhaalta leveämpi kuin yläosasta lasia. Tämä mahdollistaa aromien kerääntymisen lasiin ja myös viinin tuoksu on tällöin helpommin aistittavissa. Kuohuviinille, valkoviinille ja punaviinille on kaikille omat lasityyppinsä, joita kannattaa noudattaa saadakseen viinin parhaimmat maut ja aromit esiin. Hyvä viinilasi on riittävän suuri, jolloin lasia voi pyöritellä. Se herättelee viinin tuoksuja.

Vohveliraudan käyttö
  • 03 Dec, 2021

Vohveliraudan käyttö on suhteellisen helppoa. Herkulliset vohvelit syntyvät nopeasti raudalla. Niitä voi valmistaa jälki- että pääruuaksi. Erilaisilla täytevaihtoehdoilla vohveleihin saa täyteläisyyttä sekä ruokaisuutta. Makeissa vohveleissa maistuvat makeat täytteet kuten perinteinen mansikkahillo ja kermavaahto tai nutella ja vaniljajäätelö. Myös lapset rakastavat vohveleita. Ne sopivatkin erinomaisesti tarjoiltaviksi erilaisiin lastenjuhliin kuten syntymäpäiville. Hyvä vohveli on kullanruskea eli siinä on kaunis pinta sekä se irtoaa helposti raudasta. Niiden kannattaa antaa jäähtyä pienen hetken ennen täytteiden laittoa.