Muumimuki Lumikuutamo

  • 10 Aug, 2022

Muumimuki Lumikuutamo on yksi Arabian sesonkimukeista.

Arabian Muumi -teemaisten astioiden suosio ei hiivu ja onneksemme saamme säännöllisesti lisää uusia ihania tuotteita. Vuoden 2021 talven sesongin muumimuki Lumikuutamo päätti neljän talvimukin tyylisarjan, joka kesti neljä vuotta. Tyylisarjan aikaisempia osia ovat Lumituisku, Tykkylumi sekä Hento lumisade. Mukin lisäksi myynnissä ovat samalla kuvituksella kulho, kahvilusikat sekä suloiset minimukit. Arabian Muumimukit ovat monien keräilijöiden hurjassa suosiossa ja harvinaisimmista mukeista maksetaan hyvin.

Muumimuki Lumikuutamo perustuu Taikatalvi tarinaan

Muumimuki Lumikuutamo tuli kauppoihin lokakuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2021. Sen kuvitus perustuu Tove Janssonin vuonna 1957 ilmestyneeseen Taikatalvi tarinaan, jonka pohjalta myös muut talvisesonkimukit on suunniteltu. Lumikuutamo mukissa nähdään myös alkuperäisen Taikatalvi teoksen ensimmäinen kuvitus, kuutamoyö, jossa muumitalo on lumen peitossa ja kuunsäteet valaisevat yötä. Tällöin Muumipeikko herää kesken talviunien, eikä saa enää unta, vaan lähtee ulos. Mukissa Muumipeikko seisoo kylpytakkiinsa kietoutuneena yhdessä Pikku Myyn ja Tuutikin kanssa, jotka katsovat kuinka Lumihevonen juoksee pois.

Muumimukien kuvitukset ovat olleet jo 1990-luvun alusta saakka muotoilija Tove Slotten piirtämiä. Hän muuttaa muumitarinat Arabian Muumiastioiden kuvituksiksi pohjautuen Tove Janssonin alkuperäiskuvituksiin. Kuvitukset Slotte sovittaa astioiden muotoon. Jokainen muumimuki-sarja on erilainen ja vuosien saatossa mukeja ovat päässeet koristamaan myös muumeissa vähemmän näkyvät, mutta luonnollisesti yhtä tärkeät, hahmot.

Jo yli 100 erilaista mukia

Erilaisia muumimukeja on tehty vuosien saatossa jo yli 100 erilaista. Ensimmäinen muki ilmestyi vuonna 1990 ja se on nimeltään Vihreä sarjakuva. Mukia koristaa kolme sarjakuvakuvaa, joissa Muumipappa kiipeää puuhun lukemaan lehteä - muuten muki on vihreä. Nykyisin kyseinen muki on erittäin harvinainen, erityisesti ehjänä. Muumimukit sekä muut juomalasit tuovat koteihin oman tunnelmansa ja siksi niistä ollaan myös valmiita maksamaan.