Samettinojatuoli rohkeaan sisustukseen

  • 15 Jul, 2022

Samettinojatuoli sopii lukunurkkaukseen

Samettinojatuoli on tyylikäs valinta niin olohuoneeseen kuin omaan lukunurkkaukseen. Nojatuoli on monen suosikki oleskelupaikka kotona, eikä ihme, sillä samettipäällisellä se on ihanan pehmeä, mutta samalla kodikas tunnelmanluoja. Huonekaluja valitessa kannattaa ottaa huomioon sekä niiden käyttö että huoneen kokonaistunnelma ja värimaailma. Kaipaatko kenties ryhdikästä nojatuolia, jossa voit katsella lempisarjojasi tai lueskella kirjoja vai kenties ihanan pehmeää nojatuolia, johon on ihana uppoutua viltin alle sadepäivinä?

Samettinojatuoli sisustuksen keskipisteeksi

Laadukas samettinojatuoli taatusti kestää katseet, joten mikset tekisi siitä suoraan oman sisustuksesi keskipistettä? Sametti on kaunis kangas, jolle ominaista on upea hehku. Samettia saat monissa eri värisävyissä. Valitsemalla vahvan värin, kuten punaista tai vihreää samettia, kerää nojatuoli taatusti katseet puoleensa. Tällöin nojatuoli itsessään voi olla yksinkertaisen elegantti muotoilultaan.

Kun samettinen, upea nojatuoli kerää katseet, on hyvä miettiä muu sisustus tarkasti. Sametti sopii erityisen hyvin yhdistetyksi jalokivivärien sekä kovempien materiaalien, kuten puun ja metallin kanssa. Lisää nojatuolin viereen esimerkiksi puinen sohvapöytä ja sille messinkiset koriste-esineet. Mikäli samettinojatuoli on lempikirjojesi lukua varten, sen viereen sopii täydellisestä kultainen tai hopea lukulamppu. Tähän voi yhdistää myös erilaiset tarjoiluastiat.

Huolehdi nojatuolistasi hyvin

Nojatuoli on parhaimmillaan pitkäkestoinen hankinta, mikä voi kestää jopa sukupolvelta toiselle. Tee kauniista samettinojatuolistasi sukusi aarre huolehtimalla siitä arvonsa mukaisesti. Sametti ei ole kankaista kaikista helpoin, joten sen puhtaana pitäminen voi vaatia muutamia niksejä. Muista harjata ja imuroida kangas sametin suuntaisesti ja poista tahrat heti niiden tultua esimerkiksi miedolla sappisaippuaseoksella. Näin saat nauttia upeasta tuolista kauniina pitkään!