Mitä sisältää buffet tarjoilu?

  • 08 Dec, 2021

Buffetista jokainen voi koota mieleisensä annoksen.

Buffet tarjoilu sisältää kattauksen erilaisia ruokia, joista jokainen voi koota mieleisensä annoksen. Yleensä buffetissa on tarjolla salaattipöytä sekä muutamia lämpimiä vaihtoehtoja. Myös leipä, levitteet sekä kahvi ovat osa buffet tarjoilua. Toisinaan niissä voi olla myös jälkiruokatarjoilu. Buffet on hyvä vaihtoehto aikuisille sekä lapsille. Jokainen voi valita mieleisensä ruuat ja sitä voi yleensä myös hakea lisää, mikäli siltä tuntuu.

Buffet tarjoilu juhlissa

Buffet on loistava sekä helppo valinta myös monenlaisiin juhliin. Sen voi suunnitella juhlien teeman mukaan. Vaihtoehdoissa kannattaa huomioida muun muassa erilaiset ruokavaliot. Tarjolla on hyvä olla pääruokavaihtoehtoja kasvissyöjille, sekasyöjille sekä maidoton vaihtoehto. Toki erilaiset ruokarajoitteet voi tiedustella vierailta etukäteen, jolloin buffetin voi rakentaa juhlaväelle parhaiten sopivaksi. Juhlien teemasta riippuen voi lapsetkin huomioida jollakin mukavalla extralla.

Tarjoilutautaset voi asetella buffetin alkupäähän yhdessä serviettien ja aterimien kanssa. Siitä jokaisen on helppo ottaa ruokailuvälineet mukaansa ja edetä sen jälkeen valitsemaan herkullisia ruokia lautaselle. Mikäli kannettavaa on paljon, voi olla hyvä, että tarjolla on myös tarjottimia, jolloin ruuan ja muun oheisen, kuten lasien kuljettaminen on helpompaa. Linjaston järjestäminen hyvin loogiseksi onkin tärkeä osa toimivaa buffettia.

Näin syntyy herkullinen buffet

Herkulliseen buffet tarjoiluun kannattaa sisällyttää houkutteleva salaattipöytä. Lämpimiin ruokiin voi valita lihaisan padan sekä lämpimät kasvikset. Oheen voi laittaa vielä herkullisen kattauksen kalaa. Myös kasvissyöjät kannattaa huomioida ihastuttavalla kasvislasagnella. Jälkiruuaksi voi tarjoilla sesongin mukaisia herkkuja. Juomapuolelta on hyvä löytyä kivennäisvettä, maitoa ja mehua. Hyvin usein tarjolla onkin liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdot. Salaattia voi olla myös useampaa erilaista samoin kuin niihin liittyviä salaatinkastikkeita.