Monet reseptit vaativat tarkkoja lämpötiloja, jotka ratkaisevat ruoanlaiton onnistumisen. Onpa kyse paistin kypsyydestä tai siitä, milloin kakut, esimerkiksi juustokakku, on otettava pois uunista, Thermapen on siihen ihanteellinen työkalu. Yksi Thermapenin tärkeimmistä periaatteista on se, että lämpömittareiden on oltava helppoja käyttää ja siksi niissä ei ole painikkeita. Taita se auki, paina se ruokaan ja voit lukea helposti ja tarkasti lämpötilan mittarin näytöltä. Thermapen Gourmet on ammattilaislämpömittari, se on vedenpitävä ja sen mittausalue on -39,9 - 149,9 °C. Anturi on ruostumatonta terästä ja sen koko on 3,5 x 110 mm. Anturin voi kääntää kahvan sisälle, kun sitä ei käytetä. Silloin lämpömittari sammuu automattisesti. Kahva on valkoinen ja muotoiltu kauniin tyylikkääksi.